קשיי נשימה -ותוצאות בדיקות.

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

22/11/2018 | 12:36 | מאת: רוני

שלום רב, שאלה קצת מורכבת, אודה לסבלנותך וייעוצך המקצועי. בן 47, עישנתי 15 שנים, הפסקתי לפני 10 שנים, בריא למעט סכרת קלה ודלקת קטנה בכיבה שהתגלתה בבדיקת גסטרוסקופיה לפני שלושה חודשים.(אולי משם נדבקתי בחיידק, ראה למטה) בשבועות האחרונים קשיי נשימה קלים, אפילו לא במאמץ. ללא שיעול ללא חום או חרחורים , כן מרגיש ליחה "תקועה" בגרון אך לא בכמות שאני יכול לירוק אותה. בדיקות שבוצעו: אקו לב במאמץ תקין , צילום ריאות רנטגן תקין (ע"פ רופא ריאות שראה אותן) , בדיקת רופא אא"ג תקין, תפקודי ריאה מצורפים למטה , ביצעתי תרבית ליחה ומצאו חיידק: Branhamella catarrhalis Beta Lactamase positive, לצערי לא בוצעה פרופיל רגישות לחיידק. שיפור זניח לאחר לקיחת אנטיביטוקה זיננט במשך 10 ימים, עדיין לא ביצעתי תרבית חוזרת. רציתי לשאול בבקשה: 1. האם תפקודי הריאות שלי תקינים (ראה בתחתית המייל )? או תקינים לחלוטין ? האם הן מצביעות על נזק עישוני ? 2. האם תפקודי הריאות שוללים לחלוטין מחלת ריאה חסימתית ? 3. האם צילום רנטגן יכול "לראות" בריאה כמו דלקת ? או נזקים של חיידק ? 4. בהתאם לתסמינים והבדיקות , איזשהוא רעיון מה יכולה להיות הבעייה ? אני אובד עיצות...... אני לא רוצה לרוץ לעשות CT אבל אעשה אם אין ברירה , לפני שאני עושה אם בכלל , אילו שהם בדיקות אחרות שאתה ממליץ לבצע ? מאוד אודה לעזרתך. רוני. תוצאות תפקודי ריאה: סטורציית חמצן: 99% FVC = 90% FEV1 = 90% FEV1\FVC = 101% FEF25%-75% = 97% MEF25% = 93% FEV1\VCMAX% = 101%

שלום רב תפקודי הריאות תקינים ושוללים מחלת ריאות חסימתית כרונית אתה חווה שיעול כרוני שמצד אחד מאפיין מעשנים כרוניים או לשעבר ומצד שני תיאורך חייב להיות מבורר הלאה על ידי הדמיית סי טי ריאות ועל ידי רופא ריאות בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה