סטורציה יורדת לאחר הליכה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

29/06/2018 | 08:25 | מאת: יעל

בת 48 עם COPD קל. לא מעשנת יותר. עושה הליכות על הליכון. מעולם לא ירדה לי הסטורציה לאחר הליכה על ההליכון (40 דקות, מהירות יפה של 5.5 ק'מ"ש) והיא נשארה על 97-99!. בפעמיים האחרונות אני מרגישה קוצר אחרי 40 דקות והסטורציה על 92-93. זה מעיד על החמרת המחלה? אני ממש מדוכאת. אחרי חצי שעה אמנם הסתדרה הסטורציה ל- 97, אבל מה זה 92-93? זה חמור ממש לאחר ביצוע פעילות גופנית מאומצת?

שלום רב יש לבדוק את הנושא מול הרופא המטפל ובעיקר להתאים את הממצאים המספריים עם חומרת מחלתך שכולל גם ספירומטריה וגם הדמיות על פניו הסטורציה של 92 בעת מאמץ אינה מחייבת כל טיפול - אבל השינוי במצבך מחייב התייחסות של מומחה ריאות בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה