חמצה נשימתית כרונית וקוצר נשימה

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

24/02/2018 | 16:38 | מאת: אלי

סובל מקוצר נשימה במאמץ קל מאוד , יש לי סרעפת שמאל משותקת, וחמצה נשימתית כרונית , כריתה של בלוטת התריס , האם הסיבות האלה הם הגורמות לקוצר הנשימה? תודה

שלום רב האם יש גם עודף משקל? האם יש גם COPD?? אלה הן הסיבות השכיחות לחמצת נשימתית כרונית ביחד עם שיתוק סרעפת - אין פלא שאתה סובל מקוצר נשימה במאמצים קלים יש לפנות לרופא ריאות לקבלת הסבר וטיפול מכוון לבעיותיך בהצלחה פרופ נמרוד מימון

02/03/2018 | 06:19 | מאת: Eli

אין חסימה יש השמנת יתר הרופא חושב על פליקציה בסרעפת שמאל כדאי?

יש לשקול זאת היטב כשמטרת ההערכה שלך היא לבדוק מה התרומה של שיתוק הסרעפת לעומת החלק של עודף המשקל ביצירת קוצר הנשימה בהצלחה

06/03/2018 | 14:36 | מאת: אלי

היום עשיתי צילום חזה , שאומר עמדה גבוהה של סרעפת שמאל, בקע סרעפתי גדול מצד שמאל גורם לאפקט מסה על מרכיבי המדיאסטינום צל הלב אינו מוגדל. רוצה לציין שאני סובל מצרבות והקאות וכשאני מתכופף אני נחנק וליפעמים מקיא משקלי הוא 97 קג' ,אבקש לדעת מכל התכתובת האם ומה גורם לקוצר לקוצר הנשימה, אציין שהופנת לכירורגית חזה , והאם פליקציה תעזור. תודה לך על כל הטרחה והסבלנות ותשומת הלב שאתה מקדיש לכול פונה,תודה

שלום רב קשה להגיד בשלט רחוק ממה יש לך קומר נשימה.. סביר שמדובר בשילוב של מספר גורמים ולא רק בגורם אחד בודד. לפי תיאורך - נושא הסרעפת חשוב אבל בהחלט לא בלעדי. על מנת להחליט - עליך לשמוע גם חוות דעת של מנתח חזה וגם של רופא ריאות בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה