התלקחויות חוזרות בתפקודי ריאות נמוכים

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

01/04/2017 | 23:27 | מאת: אורלי

הי ד״ר, אבי חולה copd, אובחן לפני כשנה ומצבו החמיר משמעותית בעקבות תאונת דרכים שבה היה מעורב לפני כארבעה חודשים. מאז תום האשפוז לאחר התאונה (לפני חודש וחצי) אנו חווים התלקחויות חוזרות של המחלה, שמביאות אותו לאשפוזים חוזרים. בכל התלקחות, ממליץ הרופא לתת לו 20 מ״ג פרדניזון ל3 ימים ולרדת במינון עד להפסקה מלאה. בכל פעם שמגיעים למינון של 10, מצבו מחמיר, ואנחנו מתחילים מהתחלה- אשפוז וסטרואידים בעירוי, ואחכ שוב פרדניזון 20 וכו. באשפוז האחרון, כבר היה חשש ממשי לנוזלים בריאות ולאי ספיקת לב (שנשלל לאחר עירוי ואינהלציות). האם אין מקום לשקול להשאירו באופן קבוע על סטרואידים, במינון זה או אחר? האם זה אפשרי? תפקודי הריאות שלו בבדיקה אחרונה היו 33%. אנא עזרתך!

לאורלי שלום טיפול בסטרואידים סיסטמיים כלומר בדרך של נטילת כדורים או דרך עירוי הוכח כיעיל אך ורק בעת התלקחות של המחלה (התלקחות מוגדרת כשינוי משמעותי בקוצר הנשימה או בחומרת השיעול יחסית למצב הבסיסי). שימוש בסטרואידים הוכח כמזיק לחולים עם מחלת COPD שאינם נמצאים בהתלקחות. לכן לחולים שאינם בהתלקחות ונמצאים במצב כרוני יציב - אנו משתמשים בשילובים שונים של משאפים וכדורים יש לפנות לרופא ריאות מומחה על מנת לעזור באיזון המצב. בנוסף יש לבדוק אפשרויות נוספות כגון אי ספיקת לב (על ידי אקו לב) או מחלת ריאות נוספת (על ידי ביצוע סי טי חזה) בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה