מיואשת

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

26/04/2012 | 22:42 | מאת: מימי

לצערי גיליתי לאחרונה ( בעקבות דלקת ריאות ) שלקיתי ב - copd במצב קשה - באשמתי כמובן. רופא הריאות ( המאוד לא ידידותי ברמה האנושית ) הודיע לי חד משמעית שאין מצב שיהיה שיפור כל שהוא ושאני נידונה להמשך חיים שלא יאפשר לי להמשיך בעבודתי. אני קולנוענית ועבודתי דורשת גם כושר פיזי בו עמדתי עד לא מזמן. אני מטופלת בסרוטייד דיסק ובספיריבה , אך אלה לא ממש עוזרים לאחרונה. לדעתו , אין לרפואה הקונבנציונלית מה להציע לי יותר בתחום התרופות. האומנם כך ???? לחיי אין משמעות ללא עבודתי והייאוש אופף אותי. אודה על כל תשובה.

שלום מימי צר לי שאלו הן תחושותייך לאחר אותו מפגש ואין לי ספק שעלייך למצוא רופא ריאות אחר בעל גישה אופטימית יותר למצב. ארסנל הטיפולים ב - COPD כולל התערבויות רבות שחלקן תרופתיות וחלקן לא. החלק התרופתי בהחלט מכוסה על ידי שימוש באותן שלושה סוגי משאפים (משאפים סטרואידליים, משאפים בטא אגוניסטיים ומשאפים אנטי כולינרגיים). יש התערבויות אחרות שאינן תרופתיות ויעלותן מצויינת לדוגמא שיקום ריאות. כמו כן חשוב להשלים את הבירור לסיבות לקוצר הנשימה על ידי ביצוע CT חזה, מבחן מאמץ, אקו לב ולשקול ביצוע מעבדת שינה. בנוסף - לבדוק צורך בשימוש בחמצן לילי, מתן חיסונים סדירים, הפסקת עישון והחלטה על התערבויות חדישות יותר כגון הדבקת האונות העליונות של הריאה. לסיכום - יש אפשרויות רבות מעבר לשימוש במשאפים (שאיני מפחית מחשיבותו) ועל כן ממליץ לך לפנות בצורה מסודרת לאחד ממכוני הריאות במרפאות החוץ של אחד מבתי החולים הנמצאים באיזור מגורייך על מנת לקבל ייעוץ מסודר. בהצלחה דר נמרוד מימון

13/12/2012 | 12:53 | מאת: דבי

שלום לך. אני אישה צעירה בשנות ה 30 לחיי.גם לי מצאו copd פתאום באמצע החיים.ניסיתי הכל תרופות משאפים אנטיביוטיקות קבועות כל יום למשך שנה ולא עזר.עברתי גם ברונכוסקופיה,פיזיוטרפיה אבל לא הועיל.ניסיתי ללכת לרפואה טבעונית למרות מחאותיו של רופא הריאות שלי-וחיי השתנו.פחות התקפים ופחות ליחות.ממליצה גם לך להמנע מקמח לבן סוכר לבן ומוצרי חלב. בהצלחה ורפואה שלמה

29/04/2012 | 07:59 | מאת: אריה

שלום מימי, לצערנו יש לא מעט חולי copd וכמעט כולם באשמתם הם (עישון).אני עצמי (84+) אסתמטי מלידה ומאובחן copd כבר כ-12 שנים.אך העיסוק שלי בכושר (הליכה נורדית) עוזר לי לשמור על מצב יציב ןכבר הרבה שנים שאני מרגיש טוב מאד.ממליץ בחום.

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה