שאלה לד"ר רן האוזר
דיון מתוך פורום פוריות הגבר - בנק הזרע
שלום! שמי גילה ואני פונה אליך בבעיה שהתגלתה אצל בעלי וזאת אחרי שניסינו כ- 12 חודשים להכנס להריון - ללא הצלחה. אחרי בדיקות זרע מצאנו כי ספירת הזרע של בעלי מאוד נמוכה (0.5 מליון בדיקה ראשונה ו- 3 מליון בדיקה שניה). הרופא החליט לשלוח אותנו להפריה חוץ גופית (עדיין לא התחלנו בתהליך). האם ההחלטה נכונה? האם זה נכון שיתכן וספירת הזרע ירדה משמעותית בגלל שימוש במשחת פטריות ברגליים (איזורוד, ציקולידיטיס)? תודה גילה
הרופא צדק בכך ששלח אותכם להפרייה חוץ גופית icsi }מיקרומניפולציה{ כלומר החדרת זרע בודד ישירות לביצית. הסיכויים תלויים ומשתנים בין זוג לזוג ותלויים במקרה. אם יושגו הפריות ואת תקינה מבחינת רחם והורמונלית אזיי אם מעט סבלנות גם ההריון המיוחל יגיע. בהצלחה.
גיל שלום נתוני הזרע המצוינים מחייבים הזרעה תוך רחמית. יחד עם זאת יש מקום לבירור ע"מ לנסות לשפר את איכות וכושר ההפריה של הזרע. במקרה כזה אולי יחסך מכם הצורך בהפריה חוץ גופית. השימוש במשחה יכול להפריע רק אם יש שימוש מסיבי וקבוע.
לדוקטור שלום רב-מאחר ואני ובת זוגתי עוברים כיום טיפולי הפרייה חוץ-גופית וכמו כן אני עברתי צינטור עקב וריקוצלה ידועים לי מספר פרטים: ישנו מספר מינימלי של זרעונים על מנת להצליח בהזרעות ויש מספר זרעונים מסויים שבמצב זה מחייבים הפרייה חוץ גופית. אני חלילה לא מנסה להתערב בעיצותיך אך לזוג הנ"ל יש מספר זרעים מאוד מצומצם. אם הזוג הנ"ל לא יעבור טיפול לנסיון לשפר את איכות הזרע הרי לא יהיה מנוס מהפרייה חוץ-גופית. שנית מניסיוני האישי טיפול הצינטור הועיל אבל לא שינה באופן קיצוני את נתוני הזרע כך שלדעתך עם כמות זרע של עד 3 מליון ניתן לאחר הטיפול להגיע לרמות של מספר עשרות מליונים או לפחות למינימום מבחינת ערכי הנורמל?????? אני לא רופא ולא למדתי כמוך את הנושא אבל לדעתי הזוג עלול למצוא עצמו "מבזבז" זמן בנסיון לשפר את איכות הזרע. למשל אני ובת-זוגתי פשוט המשכנו בהזרעות והשבחות זרע במקביל לתקופת ההחלמה ויצירת הזרע לאחר הצינטור. בכל אופן אני מאחל הצלחה רבה לזוג הנ"ל לפחות כפי שאני מאחל לי ולאישתי.