הפלות בשבוע 22-23

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

16/04/2001 | 22:13 | מאת: כרמית

לדר' רון האוזר שלום. שמי כרמית בת 25 בריאה בדרך כלל עברתי שני לידות מוקדמות בשבוע 23 - היו צירים ואח"כ פתיחה. בשבוע 22- ריבוי מי שפיר ורגל של העובר בתוך משפך ,וקרומים בלטו למרות תפר צווארי אחרי הוצאת התפר היו צירים ולידה, שארבעה ימים לפני הצוואר היה סגור לדעתם אובחנה אי ספיקה צווארית. הסטרוסקופיה ובדיקת נוגדני אדמת תקינים שאלותיי הם: האם ניתן לבדוק אם יש לי אי ספיקה צווארית או שזו בעיה אחרת ומהי יכולה להיות שבשני המקרים הפלתי באותו שבוע בלי התראה ? האם שמירת הריון ומעקב במרפאה לסיכון גבוהה תעזור במקרה שלי? האם מוטב להימנע מיחסי מין במהלך ההריון? אשמח לקרוא את דעתך בתודה כרמית

18/04/2001 | 22:20 | מאת: ד"ר רון האוזר

כרמית שלום למרות 2 הלידות המוקדמות שעברת אין עדין הוכחה לאי ספיקת צואר הרחם. המהלך האופיני לכך הוא של פתיחת הצואר ללא צירים מקדימים ( כפי שהיה במקרה הראשון) וללא ריבוי מי שפיר שיתכן וגרמו למקרה השני. ניתן לאבחן את הממצא שלא בהריון בעזרת צילום רחם ובדיקת הגר. התייעצי עם הרופא שלך. אין ספק שמומלץ להיות במעקב צמוד במהלך ההריון ורצוי להמנע מיחסי מין.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע