תוצאות בדיקות זרע וכאבים בשפיכה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

16/10/2016 | 04:22 | מאת: עמרי דהן

שלום אני בן 23. לפני כשנה עברתי ניתוח דו"צ לתיקון וריקוצלה בדרגה 3 ו1. לאחרונה הבחנתי כי נוזל הזרע שלי קטן מאוד ביחס לתמיד וכמו כן השתנה מרקמו והצמיגות שלו. הופנתי לבדיקות זרע ולהלן התוצאות העיקריות:  pH 7.2 Volume (ml) 4  Liquefaction תקין  Viscosity תקין  Color תקין Concentration (mil/ml) 75 Total Concentration (mil) 300 Percent of motile sperm (%) 57  Morphology Normal forms (%) 3 Abnormal forms (%) 97   WBC                       (mil/ml) 4          תאים עגולים      (mil/ml) רבוי תאים עגולים כאשר חזרתי אל האורולוג המפנה הוא טען שהבדיקות תקינות (לאחר ביצוע של בדיקת ערמונית במרפאה*. אולם ניתן לראות כי המורפולוגיה אינה תקינה כמו כן ריבוי הכדוריות דם הלבנות .ובנוסף לכך אני סובל מצריבה בעת שפיכה (אשר ציינתי בפניו). מה מומלץ לי לעשות להמשך במידה והרופא טוען שהערכים תקינים והכל בסדר? האם הם באמת תקינים ואין מה לחשוש?

בדיקת הזרע אמנם בגבול התקין,אולם שיעור כדוריות הדם הלבנות גבוהה לכן יהיה צורך לבצע בדיקת תרבית זרע ולתת כיסוי אנטיביוטי הולם למקרה שמדובר בדלקת באברי הרביה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע