imsi דעה נוספת

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

24/09/2016 | 05:00 | מאת: דוד

שלום פרו'פ, לצערי הרב, לאחר שלוש שנים ללא הצלחה להרות ובהן שלוש הפריות חוץ גופיות שכשלו ומבלי שהסיבה לאי הפוריות ידועה לנו, האם כדאי לעבור להפריה בשיטת imsi , מה דעתך? האם יש טעם לכך בהתחשב שנתוני הזרע תקינים באופן יחסי - כמות בנורמה, תנועה מעט נמוכה 30 ומורפולוגיה 5 % בתודה מראש על התייחסותך

כישלון חוזר בטיפולי הפריה חוץ גופית עלול להיגרם מליקויים בגנום הגברי.לצורך זה בחירת סלקטיבית של תאי זרע לצורך הפריה חוץ גופית עשויה לסייע באותם מקרים של ליקויים בזרע, כאשר מבוצע ICSI לצורך הפריה ובכך לתרום לשיפור איכות העוברים, העלאת שיעור ההשתרשות, ההריונות ובמניעת הפלות. בחירת הזרע יכולה להיעשות באחד מהאופנים לפי מראה -תאי הזרע נבחרים על סמך המראה שלהם במיקרוסקופ ,בשיטת - IMSI Intracytoplasmic injection of morphologically selected spermatozoa)) בחירת הזרע מבוצעת באמצעות מערכת אופטית, בהגדלה פי 6,000 – ונבחרים זרעים ללא פגמים,ושיטה נוספת הינה שיטת ה-PICSI - בחירת זרע בזכות זיקה לחומר הקרוי Hyaluronan –התקשרות כזו הינה סמן לכך שהזרע הינו בעל הסיכוי הטוב ביותר, ליצור הריון

24/09/2016 | 17:10 | מאת: דוד

ראשית, תודה רבה פרופ' אשכנזי! על איזה שיטה היית ממליץ? imsi או picsi? אודה לך מאוד על תשובתך פרופ'

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע