היפוגונדיזם משני

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

27/06/2016 | 10:24 | מאת: טל

מה הסיכוי להביא לייצור זרע במצב של היעדר זרע כתוצאה מהיפוגונדיזם משני (שנובע מניתוח להסרת גידול בהיפופיזה בגיל 14)? לאחר מספר חודשי טיפול בהורמונים עדיין אין שיפור. האם זה יכול להשתנות עם הזמן?

סביר להניח שבמצבים אלו טיפול משולב בגונדוטרופינים המכילים FSH ו-LH עשוי לעורר את האשך לספרמטוגינזה(יצירת זרע),יש כמובן להוסיף זריקות של HCG במינון מתאים על מנת לעורר הפרשת טסטוסטרון עי האשך,לכן יש להמשיך בטיפול,ואם עדיין לא ימצא זרע ,כדאי יהיה לבצע tese-tesa,בניסיון להפיק זרע מהאשך

03/07/2016 | 16:24 | מאת: טל

מה יכולה להיות הסיבה להיעדר זרע במצב כזה? אני מטופל בהורמונים כבר שנה וחצי (פרגניל ומנופור).. ועדיין לא נראה זרע בבדיקה.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע