הידרוצלה והשפעה על פיריון

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

12/05/2016 | 18:24 | מאת: דוד

שלום רב, לפני שנתיים עברתי ניתוח וריקוצלה קשירה עליונה דרגה 3.(לא מקרוכרורגי).לפני כחצי שנה ביצעתי אולטראסאונד אשכים,ונמצא שיש הרחבה קלה של הוורידים אך אין עדות לוריקוצלה וישנה הידרוצלה. רציתי לדעת האם הידרוצלה משפיעה על הפריון?.כי אני שם לב ויזואלית להידרוצלה אך זה לא מפריע לי.והאם אני צריך להיות במעקב אצל אורולוג? האם צריך לעבור אולטראסאונד וכל כמה זמן צריך לעבור? תודה מראש.

הערכתי היא שההידרוצל במקרה הנדון נובע מהפעולה הניתוחית שעברת לתיקון וריקוצל,ולכן יש לראות בוריקוצל על כל המשתמע גורם לנתוני הזרע,אולם אם ההידרוצל נובע על רקע דלקתי או בגלל ממצא פתולוגי אחר באברי שק האשכים בהחלט תיתכן השפעה על אירות הזרע ומכאן על הפריון העתידי

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע