מורפולגיה נמוכה והזרעות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

25/04/2016 | 17:36 | מאת: שרונה

שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס כשנה להריון לי יש שחלות פוליצסטיות עם ביוץ מאוחר והוא עשה בדיקת זרע שהתוצאות שלה הם: מורפולוגיה 2% Concentration 38 mil Total concentration 76 mil Vitality 56 Volume 2 Percent of motile sperm 35 אנחנו לאחר הזרעה ראשונה שכוללת איקוקלימין ואוביטרל שלא הצליחה ובדרך להזרעה שניה באותו האופן. הבנתי מהרופא שביצע שבהשבחת זרע אין אפשרות לשבח מורפולגיה ולכן השאלה שלי אם יש סיכויים להיכנס בהזרעה ? או שיותר רלוונטי במקרה שלנו לעבור להפריה? עד כמה הממצאים חמורים? קראתי באינטרנט שהסיכויים להיכנס להריון מהזרעה במקרה שלנו הם נמוכים מאוד אודה לתשובתכם בהקדם.

בהחלט יש מקום להמשיך טיפול משולב בהשראת ביוץ הזרעות תוך רחמיות של הזרע לאחר השבחה המגדילים את הפוטנציאל הפריוני להשגת היריון בשיעור משמעותי עד כדי 20% לכל מחזור טיפולי ,המתקרב לזה של טיפול הפריה ללא צורך בהתערבות חודרנית על כל תופעות הלוואי,רק לאחר כשלון של טיפול ייעודי כזה יש לשקול מעבר לטיפולי הפריה,ולא לפני ביצוע בדיקות כמו פרופיל הורמונלי,צילום רחם,היסטרוסקופיה,כדי למצות את כל האפשרויות.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע