זרע ללא ריח/ ריח חלש

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

09/12/2020 | 14:35 | מאת: איתן

שלום, אם אין ריח לזרע, זה מעיד על משהו ? האם זה אומר משהו על הפוריות ? אשמח לקבל תשובה בנושא, תודה מראש

שינויים ב PH של הזרע עשויים לגרום לשינוי בריח,הדבר עלול להיגרם משינויים בהפרשה של בלוטות המין המשניות על רקע הורמונלי ,דלקתי,או דיאטתי באופן כללי ניתן לומר שזרע מריח בדרך כלל כמו אמוניה, אקונומיקה או כלור. זרע הוא בערך אחוז זרע ו 99 אחוז תרכובות אחרות, אנזימים, חלבונים ומינרלים. רבים מחומרים אלה הם אלקליין. משמעות הדבר היא שהם מעל 7 בסולם ה- pH, שנמדד בין 0 (חומצי מאוד) ל -14 (מאוד אלקליין). כמה חומרים אלקליין בזרע כוללים: מגנזיום סִידָן נְחוֹשֶׁת אָבָץ גוֹפרִית בסך הכל, נוזל הזרע בדרך כלל הנו מעט אלקליין. כל מה שבין7.2 ו- 8.0 נחשב כרמת pH בריאה. כאשר רמות ה- pH בגופך מאוזנות, זרע צריך להריח כמו אמוניה, אקונומיקה או חומרים אלקליין אחרים. שינויים הורמונלים,דלקתיים או במידה פחותה גם דיאטתים עלולים להשפיע גם על איכות הזרע

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע