מרגיש סתימה רצינית בצינור הזרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

18/10/2020 | 05:30 | מאת: אנונימי

שלום רב, כבר תקופה ארוכה (יותר משנה) אני מרגיש שקיימת סתימה רצינית בצינור הזרע. בעת פעילות מינית קשה לי מאוד להגיע לפורקן, וגם כשזה כבר מגיע אני מרגיש שנוזל הזרע מאוד מתקשה לצאת החוצה, כאילו משהו חוסם את דרכו, תחושה חזקה של סתימה בצינור הזרע. גם הכמות שנפלטת היא דיי מועטה. עשיתי בדיקת אולטרסאונד לאשכים, לשלפוחית השתן ולכל האיזור ולא נמצאו שום ממצאים חריגים. המצב מאוד מדאיג אותי אך יחד עם זאת גם מאוד מביך אותי לדבר על כך עם הרופא. מה יכול לגרום לבעיה כזאת ואיזו בדיקה מומלץ לעשות כדי להבין מה גורם לכך? האם בדיקת ציסטוסקופיה יכולה לעזור להבין מה מקור הבעיה? האם היא בודקת גם עם מערכת הרבייה וצינור הזרע? או רק את מערכת השתן? אשמח מאוד לתשובה, תודה מראש.

18/10/2020 | 05:46 | מאת: אנונימי

תיקון - האם היא (בדיקת ציסטוסקופיה) בודקת גם את מערכת הרבייה. ושכחתי לציין שגם הערמונית נמצאה תקינה בבדיקת האולטרסאונד.

כדאי לבצע תרביות זרע ותרבית שתן,בדיקה אורולוגית לבדיקת הערמונית בנוסף אולטרסאונד של האשכים ופרופיל הורמונלי

19/10/2020 | 05:24 | מאת: אנונימי

מאוד מביך אותי לעשות בדיקת תרבית זרע שברור מה זה אומר שצריך לעשות בשביל זה, האם אין אפשרות לבדוק את צינור הזרע לכל אורכו באמצעות MRI או ע"י צינור גמיש עם מצלמה שמוכנס פנימה ורואה איפה החסימה נמצאת? כאמור אני מרגיש שמשהו פיזי חוסם את יציאת נוזל הזרע, זה מרגיש כמו צינור להשקיית גינה שמישהו קיפל באמצע ולא מאפשר למים לצאת החוצה. ושוב, במתן שתן אין לי בעיה כזאת והשתן יוצא בצורה תקינה, זה נראה כמו משהו שקשור רק למסלול של נוזל הזרע. וכמו שאמרתי קודם גם בדיקת אולטרסאונד לא גילתה משהו חריג, הערמונית בגודל תקין, וגם בדיקת אשכים הייתה תקינה.

ראה תשובתי להלן

כדאי לבדוק את הערמונית-בדיקה רק טלית+בדיקת אולטרסאונד

מה נתוני בדיקת הזרע שלך ?

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע