השפעת טגרטול על פוריות הגבר

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

26/02/2020 | 21:08 | מאת: אלון

באופן דומה ששאלתי על רמוטיב-האם תוכל לתת הערכה על טגרטול tegretol האם היא משפיעה לרעה על פוריות הגבר? רופא פסיכיאטר המליץ לי להוסיף טגרטול בנוסף לרמוטיב אבל טרם רכשתי אותו כי אני חושש שזה ישפיע לרעה על פוריותי. אולי תוכל לקרוא בקצרה בגוגל על המהות של תרופה זו ועל מרכיביה ולפי זה לחוות את דעתך? במידה ולא תוכל לעשות זאת-אני אכתוב זאת למרות שזה מסורבל,כי אני לא יודע להכניס קבצים אל תוךהשאלות בפורום.

נטילת תרופה מהסוג הנדון לאפילפסיה יכולה להפחית את כמות הזרע שאתה מייצר או להשפיע על איכותו- קרבמזפין, פניטואין ונתרן ואלפרואט עשויים להשפיע על כל אלה. יתכן שתרופה תגרום לך לרמות טסטוסטרון נמוכות מהרגיל דבר העלול להשפיע לרעה על פוריותך בגלל הירידה ברמת הטסטוסטרון.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע