עזרה בפענוח תוצאות בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

23/02/2020 | 16:05 | מאת: יגאל

שלום, שבוע שעבר ניגשתי לבדיקת זרע באופן יזום באחד המכונים, אשמח לעזרה ולדעת אם יש צורך לדאגה, חשוב לציין בזמן הבדיקה הייתי שבוע על אנטיביוטיקה 875 אוגמנטין עקב סינוסיטיס, והתנזרתי רק יומיים מסקס ולא 3 ימים כמקובל, כמו כן בשנה/שנתיים אחרונות יש לי מן כאב חלש באשך ימין בעת גמירה או פשוט סתם ככה במהלך היום. להלן התוצאות : צבע - צהבהב צמיגות - Normal pH- 7.6 נפח - 8 מ"ל ריכוז - 106X39 למ"ל תנועה - 51% פרוגרסיבית - 31% מקומית - 20% ללא תנועה - 49% לויקוציטים- 106X0 אגלוטינציה-שלילית total motile count- 106X160 בדיקת מבנה : תאים תקינים 2% פתולוגית ראש 87% פתולוגית זנב 11%

הבדיקה בטווח התקין פרט למרכיב של האיכות המבנית של תאי הזרע

24/02/2020 | 06:45 | מאת: יגאל

תודה על התשובה, על מה זה מצביע ? והאם זה יכול לפגוע בי בעתיד מלהביא ילדים ? ( כרגע בן 29) כמו כן אשמח לדעת מזה אומר שיש לי 2% תאים תקינים, ראיתי שהמינימום זה 4% נכון ? כמו כן יש סיכוי האנטיביוטיקה פגעה לי בבדיקה ?

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע