פענוח בדיקת זרע - שאלה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

05/11/2019 | 19:24 | מאת: עידו

שלום, אני בן 29 (רווק) אך מכיוון שיש לי וריקוצלה אני מקפיד לעשות בדיקות מדי שנה-שנתיים. עשיתי היום בדיקה שתוצאותיה: נפח-6 ריכוז-90 תנועתיות כוללת - 73% תנועה פרוגרסיבית-60% תאים מתים - 14% תנועה לא פרוגרסיבית-13% תאים בלי תנועה 27% סה"כ תאי זרע בתנועה פרוגרסיבית- 324 סה"כ תאי זרע-540 מליון. מורפולוגיה. תאים תקינים - 4% פגם בראש - 96% השאלה שלי היא כזאת: הסתכלתי בבדיקות שלי משנים עברו, ורוב הפרמטרים נשארו זהים (מבחינת מספר התאים זו אפילו בדיקה טובה מבחינתי), אבל שמתי לב שהמורפולוגיה התקינה הייתה ב2011 16%, לאחר מכן 14%, ב2016 7%, ב2018 6%, וכעת 4%. האם הזרע שלי תקין ? האם עליי לשקול ניתוח וריקוצלה לאור זאת שהמורפולוגיה נראית פוחתת ? האם יכול להיות שמדובר בקריטריונים שונים לבדיקה ?(הבנתי שיש מספר שיטות וכו'). תודה רבה !

לטעמי הירידה הזוחלת במדד המורפולוגיה(למרות היותה עדיין בטווח הנורמה)מצביעים על השפעתו השלילית של הוריקוצל על האיכות ולכן הייתי שוקל בחיוב את הניתוח

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע