אנורקסיה נרבוזה - השפעה על החומר התורשתי בזרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

14/09/2019 | 20:14 | מאת: מתן

אהלן אני בן 16 סבלתי במשך 3 שנים מהפרעות אכילה קשות שפגעו לי מאוד בגדילה שלי. אין לי פוטנציאל נוסף לגדילה. אני בגובה 1.64 ולפי האנדוקרינולוג שאני מטופל בו - גיל העצמות שלי כעת הוא 17. בהתחשב בעובדה שאח שלי הגדול בגובה 1.78 וההורים שלי גבוהים. לאחרונה צצה לי שאלה בנוגע לזרע שלי ולגנטיקה שאני סוחב. האם בחומר התורשתי שלי מופיעים הגנים לגובה שהייתי אמור להיות (בערך בגובה של אחי) או שכעת הגנים הם מסתמכים על גובהי הנוכחי. או במילים אחרות - האם הזרע שלי לוקח את הגובה המקסימלי שהייתי צריך להיות בו ללא קשר לגורמים סביבתיים. אני יודע שמדובר בשאלה מורכבת, אבל מדובר בשאלה שמסקרנת אותי מאוד. תודה רבה.

הבסיס הגנטי אינו משתנה,תמיד יתכנו גורמים סביבתיים המשפיעים על התורשה והם גורמים אפיגנטיים,כל שאם הצאצאים שלך יגדלו לחא כל הפרעות סביבתיות יש חהניח שתעביר את הפוטנציאל הגנטי שירדת מהוריך

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע