בדיקת זרע תקינה/לא תקינה?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

18/07/2019 | 14:16 | מאת: יואב

שלום רב, ביצעתי בדיקת זרע אתמול לצורך השקט הנפשי שלי וזאת כי לפני 4 שנים אובחנה אצלי בעיית וריקוצלה דרגה 1. כעת התחתנתי ואנחנו מתכננים להתחיל בניסיונות להשגת הריון. להלן תוצאות הבדיקה: צבע: צהבהב צמיגות : abnormal PH: 7.6 נפח: 2.6 מ"ל ריכוז: 34 מליון תנועה: 65 אחוז סוג תנועה: פרוגרסיבית 56% מקומית 9% ללא תנועה 35% לוקויצטים 0 אגלוטינציה שלילית total motile count 57 מליון תאים תקינים 3% פתולוגיית ראש 89% פתולוגיית זנב 8% אשמח לדעת האם הבדיקה נחשבת תקינה? האם צריך לבצע עוד אחת? והאם יש סיכוי להשגת הריון באופן טבעי?

18/07/2019 | 16:55 | מאת: פרופ' יעקב אשכנזי

הבדיקה בהחלט בגבול התקין

18/07/2019 | 18:05 | מאת: יואב

ראשית תודה רבה על התגובה המהירה, לפי מה שאתה אומר ייתכן הריון ספונטני ללא התערבות חיצונית?

ראי תשובתי להלן

18/07/2019 | 23:38 | מאת: יואב

להלן איפה? לא מצאתי

22/07/2019 | 16:01 | מאת: יואב

אשמח לתשובה/הסבר בבקשה

כאמור הבדיקה תקינה בכל המדדים פרט למדד התקינות של מבנה תאי הזרע שהגבול התחתון הנו 4% לפחות תאי זרע עם מבנה תקין,במקרה הנדון מדובר ב-3%,ולכן מדובר בבדיקה שהנה בגבול התקין

22/07/2019 | 20:45 | מאת: יואב

לפי מה שאתה אומר ייתכן הריון ספונטני? או שחייב התערבות חיצונית? מודה לך על המענה !

24/07/2019 | 22:34 | מאת: יואב

מנסה שוב את מזלי - האם ייתכן הריון ספונטני במצב כזה?

מלבד למורפולוגיה גבולית( 3% במקום 4% )שאר כל המדדים תקינים

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע