פענוח בדיקת זרע ראשונה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

14/07/2019 | 10:25 | מאת: עומר

שלום רב. אני בן 27, מאורס, לקראת נישואין בקיץ הבא. כתבתי בפורום הזה לגבי חשד לוריקוצלה, והומלץ לי לבצע בדיקת זרע. ביצעתי היום בבוקר בדיקת זרע (באוננות) אבל בלי erection, ב Prone Masturbation (על הבטן) ובזמן קצר (תוך 5-8 דקות) (כי הייתי לחוץ בזמן בבוקר), צבע הדגימה היה צהבהב ו watery יותר. (אתמול שתיתי תה וקפה - כלומר לא הפסקתי קפאין) , (לא ביצעתי אוננות ל 3 ימים לפני הבדיקה). ברקע חשדתי בוריקוצלה באשך (מיששתי נפיחות מעל האשך השמאלית) (הזמנתי תור ל סונר אשכים בעוד שבועיים ותור לאורלוג לאחר מכן). גם כן הזמנתי תור לבדיקת זרע חוזר בעוד שבועיים. להלן התוצאות: תאים מתים: 12% נפח: 3.5 מ"ל ריכוז: 3.9 מליון/מ"ל תנועתיות כללית: 31% תנועה פרוגריסיבית: 28% תנועה לא פרוגר: 4% תאים בלי תנועה: 69% סה"כ תאי זרע בתנועה פרוגריסיבית: 3.8 מליון סה"כ תאי זרע: 13.7 ללא תאי דם לבנים, אדומים או צעירים. תאים תקינים: 1% פגם בראש: 99% PH: 9 יש לי כמה שאלות: 1. האם יש תקווה לתוצאות שונות כבר בבדיקה הבאה בעוד כשבועיים? מה הסיכויים לכך? 2.אם התוצאות היו דומות, על מה זה מצביע? 3.האם יש תקווה לשיפור עד כדי חזרה לטווחי הנורמה? 4.אם בסונר יאובחן וריקוצלה, מה הטיפול המועדף? 5.אם אחל טיפול בהקדם, אספיק להחזיר את הרמות לנורמה לקראת הנישואין? תודה רבה

הזרע לקוי בעיקר במדדי ריכוז הזרע והמורפולוגיה(מבנה תאי הזרע)

14/07/2019 | 18:00 | מאת: עומר

תודה רבה על המענה אז מה זה אומר? ומה ניתן לעשות ? תודה

לפנות למומחה פריון

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע