שאלה לגבי תוצאת בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

19/06/2019 | 15:42 | מאת: אביתר

שלום פרופסור, עקב מחלה אוטואימונית, טופלתי במשך 8 שנים בפרדניזון, 4 שנים ציקלוספורין בממוצע כ-175 מ"ג ליום, וכן כ-3 שנים טיפול ביומרה. לפני כחצי שנה עברתי אירוע של בצקת מוחית אשר עירבה את ההיפותלמוס. טופלתי בפרדניזון וגם בעירוי סטרואידים. כחודש לאחר הפגיעה ביצעתי בדיקת זרע שהראתה רק few premature sperm cells. כעת מטופל ברמיקייד ובפרדניזון 7 מ"ג. כעת בבדיקת הורמוני מין, שנעשתה 6 חודשים לאחר הפגיעה המוחית, התוצאה היתה: טסטוסטרון - תקין LH - תקין FSH -מתחת ל0.8 יחידות. מה המשמעות של תוצאות הבדיקה ? ומה ניתן לעשות כדי להביא ליצור תאי זרע להיריון? לציין שבעבר היו תאי זרע. תודה רבה,

המלצתי היא בראש ובראשונה להקפיא מספר מנות זרע בבנק זרע כרזרבה פריונית עתידית,לאחר מכן לבצע סונר אשכים ולשקול טיפול בגונדוטרופינים לפי הצורך

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע