עזרה בפענוח בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

27/01/2019 | 13:19 | מאת: שני

שלום, אשמח לחוות דעת ופענוח הבדיקה. בדיקה באוננות לאחר 3 ימי התנזרות. נפח 3.5 מ"ל ריכוז: 18x10^6 במ"ל מס' תאי זרע בדגימה: 63X10^6 בתנועה: (6X10^6 (33% במ"ל סוג התנועה: בעיקר מקומית l התנזלות: מלאה צבע: לבנבן ph: 7.5 לויקוציטים: בכמות בינונית (3X10^6) בבבדיקה מורפולוגית נמצאו: לא נצפו תאי זרע בעלי ראש, צוואר וזנב תקינים. פתולוגיות ראש תאי הזרע: 82% פתולוגיות midpiece: 15% פתולוגיות זנב: 3% סיכום: ריכוז תאי הזרע- בתחום ערכי הנורמה של ה who שיעור התנועתיות - נמוך מהנורמה של ה who ערכי המורפולוגיה של תאי הזרע התקינים- לא נצפו תאי זרע בעלי ראש, צואר וזנב תקינים תודה רבה !

הסיכום מדבר בעד עצמו מדובר בליקוי חמור בשני מדדי זרע חשובים ובנוסף בקיומם של תאי דלקת(לויקוציטים ) בנוזל הזרע,המצב מחייב פניה לרופא פריון כדי לבצע בירור ייעודי

27/01/2019 | 14:26 | מאת: שני

תודה על המענה המהיר. קיבלנו מרשם ל chphalexin 500 מ"ג למשך 10 ימים ונאמר לנו לחזור על הבדיקה שוב לאחר הסיום. האם לחכות לסיום התהליך או כבר לגשת לרופא פריון? כי את הכדורים קיבלנו מרופא פריון

ראי תשובתי להלן

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע