בדיקת דופלר ורידי אשך

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

11/08/2018 | 18:15 | מאת: סיוון

לא מצליחים להרות במשך 3 שנים. בבדיקת זרע - מורפולגיה 2%, תקינים. נשלחנו לדופלר וורידי האשך. האם יש הבדל בין אולטאסאונד אשכים לבין דופלר ורידי האשך? או שמדובר באותה הבדיקה? שנית, האם במסגרת בדיקה זו נלקחת ביופסיה מהאשכים. תודה מראש

אולטרסאונד של ורידי האשך כולל דופלר של ורידי האשך להערכת הזרימה והתנגודת לזרימה בעת ביצוע פעולת וולסבה(עצירת נשימה ולחיצה)

13/08/2018 | 00:42 | מאת: סיוון

RE: והאם הבדיקה הזאת רלוונטית לביצוע, כאשר בבדיקת זרע נראה מורפולוגיה 2% תקינים? כלומר לאחר שמתגלה תוצאה כזאת מה ההצדקה והטעם בביצוע אולטראסאונד אשכים? ב. האם תילקח ביופסיה?

מדובר באותה בדיקה המאפיינת את מצב ורידי האשך ומצב זרימת הדם בתוכם,בבדיקה זו לא מבוצעת ביופסיה של האשך

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע