בדיקת זרע - האם תקין?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

22/04/2018 | 11:51 | מאת: סיגל

שלום פרופ', אני ובעלי בטיפולים בתרומת ביצית מזה כשנתיים. אני בת 46 ובעלי בן 41. לבעלי 2 ילדים מנישואים קודמים ללא טיפולים. לאחר 5 החזרות של עוברים בלסטוציסטים ברמה גבוהה שלא צלחו (הריון כימי אחד) ובדיקת היסטרוסקופיה תקינה חשבתי לבדוק אולי הבעיה היא בזרע למרות שלא נאמר לנו דבר. להלן התוצאה: צמיגות- normal ph- 7.6 נפח - 4.2 מ"ל ריכוז - 36X10^6 למ"ל תנועה - 53% סוג תנועה: פרוגרסיבית- 42% מקומית - 11% ללא תנועה- 47% אגלוטינציה - שלילית total motile count - 79X10^6 בדיקת מבנה לפי WOH: תאור תקינים - 1% פאתולוגיה ראש- 78% פתולוגיה זנב-20% יש לי עדין מוקפאים אך טרם החזרות נוספות אשמח לדעת האם הבדיקה תקינה? תודה רבה מראש

למרות שהזרע לוקה באיכות המורפולוגית שלו,הבדיקה משביעה רצון לצרכים של טיפול בהפריה חוץ גופית,בכל מקרה הייתי שוקל לבצע בדיקת הלוספרם הבוחנת את תקינות מבנה ה-DNA של הזרע לקראת טיפול ההפריה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע