תוצאות לא תקינות של בדיקת זרע- האם לבצע בדיקה נוספת

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

30/11/2017 | 15:25 | מאת: גיא

שלום רב, ביצעתי בדיקת זרע וחזרו תוצאות לא תקינות (ריכוז 7מיל' למ"ל, מורפולוגיה 1% תקין). הבנתי שבמצב כזה יש לפנות לייעוץ אצל אנדרולוג, ושיש צורך בבדיקה נוספת כדי לוודא את הממצאים. היה תור פנוי למומחה, ממש בימים הקרובים. השאלה שלי היא- האם עדיף לדחות את התור וללכת עוד קודם לבצע בדיקת זרע שניה? או שיש טעם להגיע גם עם תוצאות של הראשונה בלבד? חבל סתם להגיע אם אקבל תשובה של "לך תבצע עוד בדיקה ותחזור".... תודה רבה!

30/11/2017 | 15:27 | מאת: גיא

ראיתי המלצות על הפרש של 1-3 שבועות בין הבדיקות ועל הפרש של לפחות 4 שבועות...

רצוי שלושה שבועות

לצורך העניין יספיק מירווח בין שבועיי

הערכתי שיש לפנות למומחה בכל מקרה,ספירת הזרע עשויה להשתנות אולם לא המורפולוגיה הפגומה

ראה תשובתי להלן

לא לדחות את הביקור אצל המומחה ישנם מדדים בזרע שלא משתנים מהותית בין בדיקה לבדיקה כמו המורפולוגיה

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע