השפעת העישון על הפוריות והפריה חוץ גופית

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

29/05/2017 | 15:48 | מאת: אמיר

הננו זוג העובר טיפולי פוריות,מאחר ושנינו מעשנים הייתי רוצה לדעת מהי השפעת העישון על הפוריות,במיוחד לאור העובדה שהתחלנו בטיפולי הפריה חוץ גופית

עשן סיגריות מכיל מאות חומרים כמו ניקוטין, פחמן חד חמצני וחומרים מוטגנים (כמו פולונין רדיואקטיבי, בנזופירין, נפטלין ומטיל נפטלין). מחקרים רבים מצביעים על פגיעה רחבה בפריון של נשים מעשנות. שאיפה של חומרים אלו עלולה לפגוע ב- DNA של הביצית ,בכישור שאחראי לחלוקת הביצית ולתאי הגרנולוסה (תאים שמזינים את הביצית ושומרים על תפקודה). לנשים מעשנות ישנן ביציות פחות בשלות במחזורי ההפריה, בין היתר בגלל ירידה בגורם גדילה כמו endothelial growth factor . תופעה זו פוגעת באנגיוגנזה (התהוות כלי דם), גורמת להתעבות מעטפת הביצית ולפגיעה בשעורי ההפריה וההריונות. ישנן עדויות כי לנשים מעשנות עלולה להיות פגיעה בהתפתחות הזקיק, בתהליך הביוץ, פגיעה בהצלחת IVF, נדידת ביצית מהשחלה לחצוצרה ומהחצוצרה לרחם והתפתחות מוקדמת של העובר. בנוסף, קיימים דיווחים על ירידה ברצפטיביות של עוברים על ידי הרחם, ועלייה בסיכון לפגיעה בפוריות העתידית של הילודים (זכרים או נקבות). באשר להשפעת העישון על פוריותם של הגברים עישון אצל גברים עלול להביא לפגיעה ב- DNA ולשיעור גבוה של שברים ב- DNA של תא הזרע. פגיעה זו עלולה להוריד את שיעור ההריונות, לפגוע באיכות העוברים ולהגדיל את שיעור ההפלות.

עשן סיגריות מכיל מאות חומרים כמו ניקוטין, פחמן חד חמצני וחומרים מוטגנים (כמו פולונין רדיואקטיבי, בנזופירין, נפטלין ומטיל נפטלין). מחקרים רבים מצביעים על פגיעה רחבה בפריון של נשים מעשנות. שאיפה של חומרים אלו עלולה לפגוע ב- DNA של הביצית ,בכישור שאחראי לחלוקת הביצית ולתאי הגרנולוסה (תאים שמזינים את הביצית ושומרים על תפקודה). לנשים מעשנות ישנן ביציות פחות בשלות במחזורי ההפריה, בין היתר בגלל ירידה בגורם גדילה כמו endothelial growth factor . תופעה זו פוגעת באנגיוגנזה (התהוות כלי דם), גורמת להתעבות מעטפת הביצית ולפגיעה בשעורי ההפריה וההריונות. ישנן עדויות כי לנשים מעשנות עלולה להיות פגיעה בהתפתחות הזקיק, בתהליך הביוץ, פגיעה בהצלחת IVF, נדידת ביצית מהשחלה לחצוצרה ומהחצוצרה לרחם והתפתחות מוקדמת של העובר. בנוסף, קיימים דיווחים על ירידה ברצפטיביות של עוברים על ידי הרחם, ועלייה בסיכון לפגיעה בפוריות העתידית של הילודים (זכרים או נקבות). השפעת עישון על גברים עישון אצל גברים עלול להביא לפגיעה ב- DNA ולשיעור גבוה של שברים ב- DNA של תא הזרע. פגיעה זו עלולה להוריד את שיעור ההריונות, לפגוע באיכות העוברים ולהגדיל את שיעור ההפלות.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע