בקשה לפענוח תוצאות בדיקת זרע ואולטרה סאונד אשכים

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

30/01/2017 | 14:42 | מאת: תום

שלום, אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר קרוב לחצי שנה. צירפתי למטה את התוצאות מבדיקת הזרע. עד כמה שאני מבין תוצאות המורפולוגיה נמוכות אבל האם הריכוז הגבוה מפצה? האם יש משהו חריג שדורש טיפול כלשהו? נשלחתי גם על ידי הרופא שלי לאולטרהסאונד אשכים' צירפתי למטה גם את התוצאות מבדיקה זו. תוצאות אולטרה סאונד - האשכים : בגודל תקין . נפחם : הימני 15 סמ" ;ק השמאלי 16 סמ"ק . המרקם תקין . ללא עדות לגושים . אפידידימיס ימין-שמאל : בגודל תקין . המרקם תקין . ללא עדות לגושים . אין סימנים של דלקת . אין כמות חריגה של נוזל חופשי בשק האשכים . נבדק בעמידה, לא רק בשכיבה . משמאל הוגדמה וואריקוצלה במידה מינימלית, הוורידים ברוחב עד 2 מ"מ . הודגם היפוך הזרימה ב - valsalva. תוצאות בדיקת זרע - Abstinence 3 Apperance n Viscosity n pH 8 Volume 4 Concentration 31 Total count 124 Motility 45 Grade prog Vitality >60 Morphology (by strict criteria)** Normal 2 Borderline*** (close to normal) 4 Head defects 94 Midpiece defects 4 Tail defects / Premature cells / W.B.C / אשמח לדעת אם יש משהו בתוצאות שיכול למנוע הריון טבעי? תודה רבה.

האיכות המורפולוגית של תאי הזרע הינה גבולית ולכן יתכן עיכוב בכניסה להיריון אם כי בהחלט קיים סיכוי להיריון ספונטני

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע