טיפול חדש

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

18/11/2012 | 23:36 | מאת: אור

שלום רב ד"ר קול, בת 29, כל הבדיקות תקינות (גם היסטטרוסקופיה תקינה). טיפולי IVF בשל בעית זרע מורפולוגיה 0. טיפול ראשון- 187.5 גונל F +מונופר +צטרוטיד- 21 ביציות 14 הפריות (ביציות מגורגרות) הוחזר עובר אחד טיפול נכשל, כמו כן גירוי יתר. טיפול שני- הוחזרו 3 מוקפאים- נוצר הריון כימי. טיפול שלישי -112.5 גונל+צטרוטיאד+דקסמטזון- 14 ביציות 9 הפריות- עוברים טובים- הוחזרו 2 טיפול נכשל. טיפול רביעי- הןחזרו 3 מוקפאים בלסטוציסטים -הריון כימי. טיפול חמישי - 112.5 גונל (אחרי 4 ימים מינון ירד ל75)+מונופור+צטרוטיאד+דקסמטזון- טרם השאיבה פרוגרסטרון עלה ל5.2 וערכי הE2 ירדו- נשאבו 11 ביציות הפרו 4- הוחזרו 3- טיפול נכשל. בביציות היו ווקאולות. לקראת טיפול שישי- במקרה הנ"ל האם אתה חושב שיש יתרון לפרוטוקול ארוך? או שעדיף להשאר עם פרוטוקול קצר? רופא אחד המליץ קצר רופא אחר המליץ ארוך, לאחר 3 כשלונות בפרוטוקול קצר אני מתלבטת אם עדיף ארוך.. במידה ואעשה פרוטוקול ארוך- האם עדיף דקא 3.75 או דקא 0.1? סליחה על אורך השאלה אך אשמח לתשובתך.

19/11/2012 | 07:13 | מאת: פרופ' שחר קול

לאור כישון הקצר יש מקום לעבור לארוך. 3.75 או 0.1 - חד פעמי נוח יותר מזריקות יומיות רבות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית