זריקות דקפפטיל ותוצאה "חיובית"

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

02/10/2012 | 07:36 | מאת: אורטל

שלום ד"ר אני בטיפולי IVF. הייתי בהפסקה של 3 חודשים. וביום ה 21 למחזור האחרון שהיה ב 30.08 התחלתי כדורי פרוברה למשך שבוע אחר כך דקפפטיל זריקה אחת כל יום כהכנה לסבב הבא. הבנתי שיכול להיות שיהיה איחור במחזור כי עד היום 02.10 הוא לא הגיע. עשיתי בדיקת היריון ביתית שיצאה חיובית. מה משמעות הדבר? האם זה בהשפעת הדקפפטיל/הפרוברה? או שאני בהיריון? אנא תשובתך תודה רבה!

02/10/2012 | 08:37 | מאת: פרופ' שחר קול

את בהריון! דקפפטיל ופרוברה אם משפיעים על בדיקת ההריון. מומלץ לפנות למעקב ע"י רופא נשים מטפל.

02/10/2012 | 11:02 | מאת: אורטל

שלום ד"ר ברשותך עוד שאלה. שככתי לציין קודם שאני נוטלת כדורי DHEA כבר חודש כמעט. הלכתי היום לבריאות האישה, האחות עשתה לי שוב בדיקת שתן שיצאה חיובית. ונכנסתי לרופא בקופה שעשה לי בדיקת US אמר: עדיין מוקדם אני לא רואה כלום, אבל רירית הרחם עבה, את בהיריון. נתן לי כדורי תמיכה דרך הנרתיק וביקש להפסיק את הדקפפטיל ולעשות ב.ד להיריון מחר בבוקר. ד"ר, אני מאוד מפחדת שלא אהיה בהיריון ואפסיק דקפטטיל ואז אפספס עוד סבב טיפולים. אני בלחץ. האם כדאי להתעקש ולחפש איפה עושים ב.ד באופן פרטי עוד היום? אנא דעתך אני בלחץ אני מאוד רוצה להיות בהיריון אך קשה לי להאמין.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית