שאלות לגבי היריון מרובה עוברים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

14/09/2012 | 13:57 | מאת: אורטל

שלום ד"ר יש לי 3 שאלות בבקשה: 1. למה אתם הרופאים לא מעדיפים היריון מרובה עוברים? 2. יש לי התרשמות אישית (גם שמעתי מפי אחרים) שאחד התאומים הוא פחות פקח. או במילים אחרות אחד מהם יותר "איכותי" מהשני מכמה בחינות כמו פקחות וכושר ריכוז וכו'. האם זה נכון ומוסבר ומוכח בספרות הרפואית? או סתם התרשמויות מוטעות? 3. אם אישה בת 40 נקלטה בטיפולי IVF ונכנסה להיריון בתאומים,והיא בריאה בדרך כלל. האם כדאי לשמור על שני העוברים? או מציעים לה דילול? אנא תשובתך מאחלת לך שנה טובה עם המון הצלחות :-)

15/09/2012 | 08:37 | מאת: פרופ' שחר קול

1. הריון מרובה עוברים הוא בסיכון גבוה. 2. לא מכיר מידע כזה. 3. לרוב מציעים הפחתת עוברים משלישיה ומעלה, אך יש לדון בכל מקרה לגופו.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית