מס' שאלות לד"ר קול

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

23/08/2012 | 08:05 | מאת: דנה

שלום ד"ר קול, מבקשת לשאול מס' שאלות. 1. האם להזרעה שמבצע רופא יש יתרון מול הזרעה ביתית שמבוצעת באמצעות מזרק חד פעמי?(בהזרעה שמבצע הרופא הוא פותח את צוואר הרחם ומחדיר עמוק את הזרע לתוכו מול הזרקה במזרק חד פעמי שאני לא יודעת עד כמה עמוק אפשר להחדיר את הזרע ) 2. האם בהזרעה עם הורמונים (מנוגון ולאחר מכן צטרוטייד)חייבים להזריק אוביטרל לתזמון הביוץ? 3. במידה ואיכות הזרע מעולה האם אפשרי לקיים יחסי מין יום לפני הביוץ, ביום הביוץ, ויום אחרי הביוץ? האם זה לא פוגע באיכות הזרע? תודה רבה

23/08/2012 | 09:02 | מאת: פרופ' שחר קול

1. הרופא מזריק זרע שטוף לחלל הרחם. במזרק ביתי מזריקים זרע גולמי לנרתיק. 2. לא חייבים, אך מאוד רצוי. 3. אפשר ואף רצוי.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית