IVF עם זרע נמוך

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

20/08/2012 | 11:51 | מאת: אני 1

דר' קול שלום, אנחנו בטיפולי IVF כשברקע ישנה בעיית זרע נמוך של בעלי ואנדריטיומוזיס מפושט אצלי שלשמחתי לא חזר אחרי הניתוח אני בת 34 עם פרופיל הורמונלי תקין וצילום רחם תקין בעלי בן 32 עם פרופיל הורמונלי תקין אני יודעת על איכות הביציות לא ניתן להשפיע לעומתן בדיקת זרע יכולה להיות מאוד שונה בין בדיקה לבדיקה ותלויה בהרבה משתנים 2 שאלות ברשותך 1-האם אכן ניתן להשפיע על איכות הזרע לחזק / לשפר וכו' וכיצד? 2-אחרי כשלון של 3 מחזורים אם אכן יהיה שיפור במצב הזרע מה הסיכוי שלנו כן להיקלט להריון באמצעות טיפולים? תודה רבה מראש

20/08/2012 | 12:02 | מאת: פרופ' שחר קול

1. בהנחה שלא נמצא דבר חריג בברור בן הזוג, אפשר לנסות תוספי תזונה למיניהם המשווקים במרץ כמחוללי פלאים, אם כי העדות המדעית ליעילותם היא לא במיוחד מוצקה. 2. בטיפולי IVF לאיכות הזרע חשיבות משנית , שכן השימוש ב - ICSI עוקף את הבעיה. לכן יש סיכוי להריון, בלי קשר לשינוי באיכות הזרע.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית