השמנה, או טרום סכרת

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

07/08/2012 | 21:02 | מאת: רינת

מעיון בפורום, האם ניתן לראות באשה שמנה, כסיכוי פחות טוב להיכנס להריון, להשיג היריון? או אחת שצפויה לחלות בסכרת (כי אביה המבוגר חולה בסכרת סוג 2) ויתכן שכבר עכשיו אפשר לנבא טרום סכרת אצלה. - כגורמים שיכולים להפחית סיכוי להשיג היריון ? [אשה מעל 40] כמו שאפשר לראות בסיגריות "מכשול" מסויים, בסיכויים.

08/08/2012 | 07:20 | מאת: פרופ' שחר קול

השמנה גורמת לירידה בסיכויי השגת הריון. השמנה מעלה מאוד הסיכונים במהלך ההריון והלידה. השמנה מעלה הסיכון לפתח סכרת בכלל, וסכרת הריונית בפרט. נכון, גם עישון גורם להרס ביציות, והפחתת הסיכוי להריון.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית