שאלה: לגבי העלאת מינון ההורמונים בטיפול IVF

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

09/08/2011 | 16:05 | מאת: מייקי

ד"ר קול שלום רב ותודה ! אני בת 41 (ללא ילדים) מנסה להרות רק ב- 3 שנים האחרונות.נכנסת להריון באופן טבעי אך מפילה, ללא כל ממצא פתולוגי ברור. חוץ מתשובות של מיטב הרופאים: שהרפואה אינה יודעת עדיין מה הבעיה. החלטנו ללכת לכיוון פונדקאות, ואני כרגע בטיפולי IVF בכדי ליצור עוברים. הספקנו לעבור טיפול 1 ועלינו להמשיך, שאלה: לאיזה מינון של הורמונים מומלץ להעלות? האם כדאי לעשות קודם בדיקה של פרופיל הורמונלי ? לפני שמעלים מינון? (לפני כשנה וחצי הפרופיל היה תקין). מה מומלץ בכדי להעלות את הסיכוי ליצירת יותר ביציות?? האם ישנה שיטה מסויימת שעובדת טוב יותר מאחרות ליצירת יותר ביציות?? תודה מראש מייקי

09/08/2011 | 17:30 | מאת: פרופ' שחר קול

בנשים במשקל תקין אין מקום להעלות מינון מעבר ל - 300 יח ביום או 4 אמפ'. אפשר לעשות פרופיל, אך זה לא יקדם אותנו. אין יצירת יתר של ביציות. יש סיכון לגירוי יתר, אך הוא קטן בגילך, ואם התגובה השחלתית נמרצת תמיד אפשר לבייץ עם אגוניסט (למשל דקפפטיל) בעיקר אם מדובר בפונדקאות! ראי מידע נוסף: http://ivf.co.il/hcomplic.htm

09/08/2011 | 17:53 | מאת: מייקי

ד"ר קול תודה על התייחסותך!! האם אני נקראת בתחום המשקל התקין ? 1.60 גובה ו-90 ק"ג?? בתשובתך: " יש סיכון לגירוי יתר, אך הוא קטן בגילך, ואם התגובה השחלתית נמרצת תמיד אפשר לבייץ עם אגוניסט (למשל דקפפטיל) בעיקר אם מדובר בפונדקאות"המלצת על הנ"ל, מה זה הורמון נמוך יותר? מדוע המלצת דווקא עליו? ומדוע כתבת דווקא כשמדובר בפונדקאות, מה הקשר ? תודה רבה!! כתבת מינון תקין של:מינון מעבר ל - 300 יח ביום או 4 אמפ'. מה זה יחידות? זה שווה למ"ג? תודה רבה!!

10/08/2011 | 06:54 | מאת: פרופ' שחר קול

זה רלוונטי לפונדקאות כי אין צורך בתמיכה לוטאלית. 300 יחידות FSH (כמו גונל או פיורגון) 4 אמפולות של מנוגון או מנופור, שכל אחת מכילה 75 יח' FSH ועוד 75 יחידות LH. ההמלצה לביוץ עם אגוניסט נובעת מכך שזו הדרך למנוע לחלוטין כל סיכון לגיורי יתר (סיכון שהוזכר בשאלתך).

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית