ב. US

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

12/07/2012 | 12:24 | מאת: אורטל

שלום ד"ר בת 40 ללא ילדים. מנסים להיכנס להיריון שנתיים וחצי. אחרי 2 הזרעות כושלות נשלחתי לצילום רחם. הכל היה תקין אבל היה פוליפ שהוציאו לי בהיסטרוסקופיה. אחרי מספר נסיונות של הזרעות ו' IVF נשלחתי להיסטרוסקופיה אבחנתית שעל פיה עברתי שוב היסטרו' ניתוחית שבה הוצא פוליפ. שוב עברתי מס' IVF כושלים. אתמול עשיתי ב. US ביום ה 18 למחזור. והנה התשובה: רחם: אורך 57 מ"מ עובי 49 מ"מ רוחב 57 מ"מ הערות: רחם קידמי עובי רירית 6 מ"מ הערות: תלת שכבתית שחלות: ימנית: 36 מ"מ כפול 28 מ"מ הערות: בתוכה ממצא ציסטי עם מרקם אקוגני בקוטר 17 מ"מ (אנדומטריומה?). ללא זקיקים שמאלית: 37 מ"מ כפול 23 מ"מ הערות: בתוכה ממצא ציסטי עם מרקם אקוגני בקוטר 15 מ"מ (אנדומטריומה?). ללא זקיקים. דוגלס/ שלפוחית השתן דוגלס: נראה מעט נוזל מה אומרות התוצאות הנ"ל? האם זה מה שמפריע להיקלט? האם אני אמורה לעבור שוב היסטר' ניתוחית? אנא תשובתך תודה רבה!

12/07/2012 | 17:16 | מאת: פרופ' שחר קול

רירית הרחם תקינה, לכן אין צורך בהיסטרו חוזרת.

12/07/2012 | 22:02 | מאת: אורטל

תודה ד"ר קול עוד כמה שאלות ברשותך: 1. האם ניתן לעבור עוד טיפול של IVF למרות הציסטות? 2. מה אומר שיש נוזל ברחם? 3. האם כאבי המחזור החזקים שיש לי תמיד לאורך כל שנות חיי קשורים לציסטות? תודה רבה!

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית