מעבר לivf

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

08/07/2012 | 22:05 | מאת: סיון

שלום, אני מטופלת פוריות מזה 6 חודשים כרגע בהזרעות, אין בעיה מוסברת. לאחרונה, עקב שימוש בגונל אף לראשונה נצפתה אצלי ציסטה שחלתית עכורה בגודל 3 ס"מ. הציסטה למיטב הבנתי תעלם לבד או עם תרופות הורמונליות בתוך מספר חודשים. מה שאני רוצה לדעת זה האם גם בהפרייה חוץ גופית ייתכנו ציסטות או שבגלל ששואבים את הביציות הסיכון לציסטה קטן. דבר נוסף, הבנתי שמבחינה מנהלתית מעבירים להפרייה רק אחרי 6 חודשים של הזרעות עם זריקות הורמונליות (איקקלומין לא נחשב) ולי אחרי פעם אלת עם זריקות נוצרה ציסטה!!! האם יעבירו אותי מיד להפרייה?? תודה

09/07/2012 | 13:26 | מאת: פרופ' שחר קול

יתכנו ציסטות גם לאחר טיפולי הפריה חוץ גופית. המעבר לטיפול בהפריה חוץ גופית נקבע לפי המידע הרפואי, ואינו "מנהלתי".

09/07/2012 | 14:11 | מאת: סיון

תודה, ועוד שאלה, המידע הרפואי בהקשר לזה שאנחנו שנינו בריאים ואין בעיות פוריות מוסברות, עשיתי צילום רחם, ואת כל הבדיקות שצריך. האם לפי זה אפשר לדעת אם יעבירו אותי להפרייה או שימשיכו בהזרעות? תודה

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית