ניתן להגדיל סיכויי הצלחת IVF ?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

06/07/2012 | 22:55 | מאת: נונה 10

אני בת 42 וחצי בריאה. טיפול IVF ראשון בו הוחזרו 3 עוברים הוביל להריון עד שבוע 8 והפלה טבעית עקב, ככל הנראה מום כרומוזומלי. טיפול IVF שני באותה דרך נכשל. בשני המקרים לא נשארו מוקפאים. האם זה אומר שהביציות באופן כללי לא טובות ולכן לא מושג הריון תקין? האם יש אופציה כלשהי להגדלת הסיכויים בפעם הבאה? כמו הזרקת יותר מנוגון והחזרת יותר עוברים?

07/07/2012 | 10:27 | מאת: פרופ' שחר קול

בגיל 42 רוב מוחלט של העוברים הנוצרים אינם תקינים, ולכן אינם יוצרים הריון, או יוצרים הריון המסתיים בהפלה. לא ניתן לשנות עובדה ביולוגית זו.

08/07/2012 | 10:11 | מאת: אני

איך אפשר לומר דבר כזה, רוב מוחלט מסתיים בהפלה או בלא הריון? אז למה עושים בכלל את הטיפול ? ישנן נשים רבות אשר לא עוברות כלל טיפולים ונכנסות להריון בגיל 42 . קצת אופטימיות לא תזיק! אני מציעה לך לא להסתמך על התשובה הזו וכן להמשיך ולנסות ושהייה לך המון בהצלחה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית