תגובה נמוכה בשחלה - השאלה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

03/07/2012 | 13:37 | מאת: א

דר' קול צהרים טובים, סליחה על הפוסט הריק. אני לפני סבב 3 של IVF ובדומה לסבבים הקודמים יש לי בין 9-10 ביציות בשחלה ימנית אבל רק 2 זקיקים קטנים בשחלה שמאלית מה יכול להיות הגורם לחוסר התגובה של השלחה לגירוי ההורמונלי? הייתה לי צ'יסטה שהוצאה בשלחה ימנית דווקא. שאלה נוספת אם ישנה דרך מעבר לדיקור לעלות את אחוזי ההצלחה של הטיפול ולחזק את העוברים שמתקבלים ? אלפי תודות על העבודה הברוכה שאתה עושה בפורום הזה ובכלל

05/07/2012 | 08:20 | מאת: פרופ' שחר קול

פער גדול בין תנובת שתי השחלות אינו נדיר, ויכול לנבוע משורה ארוכה של גורמים שאולי הסבו נזק לשחלה המגיבה פחות. אין דרך "לחזק" עוברים. אחוזי הריון גבוהים מושגים ע"י הקפדה מירבית על גירוי שחלות אפקטיבי, עבודת מעבדה מדוייקת, והחזרת עוברים קלה לרחם.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית