מחיצה ברחם

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

29/05/2012 | 11:05 | מאת: פעם ראשונה

שלום ד"ר התגלה שיש לי מחיצה ברחם (בבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית). מהי מחיצה בבקשה והאם אחרי הסרתה אוכל להכנס להריון מיד אחרי? המחיצה הינה לאורך כל הרחם. האם זה מולד? האם זו סיבה לכך שהרירית שלי דקה (סביב ה 5 בכל מעקב שעשיתי) אודה לתשובתך בהקדם

29/05/2012 | 11:59 | מאת: פרופ' שחר קול

מדובר על פגם מולד. אם המחיצה כה ארוכה יש לשקול כריתתה. לאחר הניתוח יש לאפשר כ - 3 חודשים של התאוששות הרירית. מחיצה כה עמוקה עשויה לשבש את מדידת עובי הרירית.

29/05/2012 | 12:29 | מאת: פעם ראשונה

תודה ד"ר על התגובה המהירה אני די בשוק שזה פגם מולד ועד היום בת 36 לא ידעתי על כך. בנוסף אני פוליצסטית, האם זה יפתור גם את הבעיה הזו? והאם זאת הסיבה שאני לא מצליחה להיכנס להריון? מחיצה+פוליצסטית? האם הסרת המחיצה תפתור את הבעיה ? (זרע הבעל תקין)

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית