הורמונים לאחר הזרעה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

13/05/2012 | 15:07 | מאת: אלה

שלום, ב 4.5 נצפה זקיק בגודל 19 מ"מ אסטרדיול 1016 ופרוגסטרון 3.5 קיבלתי הנחיות מהרופא להזריק בערב, לקיים יחסים ולבצע הזרעה ב 6.5 היום ביצעתי בדיקת הורמונים לאחר שבוע מההזרעה ויצא אסטרדיול 530 ופרוגסטרון 17 האם צריך להיות מינימום של פרוגסטרון שייחשב מספק כדי להכנס להריון? התשובות באינטרנט סותרות- יש האומרים שחייבים מעל 40 אך בחודש שעבר קיבלתי 21 והרופא שלי אמר שתקין מה נכון מבחינת המדידה? האם יש משמעות לתמיכה חיצונית כאשר מדובר על הזרעה על בסיס מחזור טבעי+אוביטרל? האם תמיכה ניתנת רק כאשר מבצעתים שאיבה והחזרה ב IVF? תודה רבה

14/05/2012 | 08:19 | מאת: פרופ' שחר קול

הפרוגסטרון מעט נמוך (אם נמדד ביחידות החדשות). אפשר לתת תמיכה חיצונית, אם כי לדעתי רמת הפרוגסטרון משקפת את בריאות הזקיק והביצית.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית