כימי או חוץ רחמי?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

12/04/2012 | 10:42 | מאת: יעלי

בת 35, טיפול IVF ראשון - אנחנו בלתי מוסברים (+ ילדה בת 5 הריון ספונטני ותקין) תאריך מחזור: 5.3 תאריך שאיבה: 18.3 תאריך החזרה: 21.3 דימומים כבר 12 יום. ערכי הבטא התחילו כך: בדיקה ראשונית 13 יום אחרי ההחזרה - ערך 35 , לאחר יומיים 122, לאחר יום 62 ואחרי 5 ימים (אתמול ) 78- כלומר הבטא עולה ויורדת. אתמול הופנתי ע"י היחידה למיון נשים, שם בוצע לי אולטרסאונד TVS , הממצאים: רחם: בכפיפה קדמית. גודל הרחם (ס"מ) - 4.4 , רוחב (ס"מ) - 4.5 , עובי (ס"מ) - 5 עובי הרירית (מ"מ) - 10 שחלות: ימנית - אורך 3.7, רוחב 2.9, עובי (ס"מ) - עם זקיקים קטנים. שחלה שמאלית: אורך 3.8 , רוחב 2.9 , עובי (ס"מ) - עם זקיק בקוטר 17 מ"מ חלל הדוגלאס: אין נוזל חופשי בחלל הדוגלאס. סיכום: נצפה שרירן בהתנזלות בדופן קידמי בגודל 1.3*1.4 ס"מ. *יש לציין שהשרירן קיים כבר ממזמן - ולפי מה שהרופא אמור אינו אמור להפריע לכניסה להריון הרופא כתב במכתב שחרור: בטן רכה, ללא רגישות, רחם בגודל רגיל, דימום ווסתי, ללא רגישות בהחזרת צוואר. US - ללא ממצא גניקולוגי פרט לשרירן קטן. ממליץ על המשך מנוחה עי רופא מטפל, מנוחה ושתיה מרובה, בדיקת בטא ביום א' הקרוב, המשך מעקב בהתאם לתגובת הבטא. סליחה על אורך השאלה אבל אני מאוד מוטרדת, 1.למה הבטא לא יורדת , אמנם עלתה רק במעט אבל היא לא אמורה להתאפס? 2. האם נראה לך על פי נסיונך שמדובר בהריון כימי או חוץ רחמי? (חוץ מדימום רגיל אין לי כאבים או תסמינים אחרים). 3. איך ייתכן שהזקיק הוא 17 מ"מ ורירית 10 - האם אני לקראת ביוץ? אני כבר כ"כ מבולבלת מהממצאים, רק ביום א' אני אעשה בטא. ורציתי לשאול אם נראה לך שהממצאים הללו עלולים להביא אותי לגרידה חלילה או להריון חוץ רחמי או שיש סיכוי שהבטא תתאפס והכל יסתדר לבד? תודה ושוב סליחה עם אורך השאלה. חג שמח!

12/04/2012 | 11:00 | מאת: פרופ' שחר קול

1. יתכן הריון חוץ רחמי שהוא קטן מידי מכדי לאבחן בא.ס. 2. זו התנהגות המתאימה יותר להריון חוץ רחמי. 3. כנראה זה גופיף צהוב המדמה זקיק. סיכוי טוב שהבטא תתאפס ללא התערבות כירורגית או תרופתית. בהצלחה. חג שמח.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית