שאלה אולי מוזרה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

09/04/2012 | 10:50 | מאת: טל

שלום ד"ר אני אחרי כמה כשלונות של IVF. המקרה שלנו נחשב בלתי מוסבר. אמנם הזרע לא משהו אבל הוא סביר, ונשאבות ממני בכל ניסיון לא מעט ביציות, בין 10-16 . אך עד עכשיו אין הצלחה. השאלה שלי האם הענין הפסיכולוגי משפיע? כל הזמן אני פסימית ויש לי הרגשה שזה לא יצליח. האם הגישה המנטלית והנפשית הזו יכולה לגרום לכשלון הטיפולים? האם הספרות הרפואית מאמינה בזה? הערה: אני קוראת ספר בפסיכולוגיה כדי לחזק את הנפש, אבל קורה לי ההפך, הדברים שאני קוראת גורמים לי להרגיש ברגשי אשמה: שאני לא עוזרת לתהליך, בפסימיות שלי. אנא תשובתך תודה רבה וחג שמח!

09/04/2012 | 11:03 | מאת: פרופ' שחר קול

ההיבט הפסיכולוגי חשוב מבחינת נטילת התרופות בזמן ובמינונים הנכונים, והעמידה בעומס הנפשי שהטיפולים גורמים. כמשתנה מבודד אין לכך השפעה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית