הזרעה או הפריה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

21/01/2012 | 23:15 | מאת: ליאור

אני בת 39 עוד מעט עם שני ילדים הריונות טבעיים ומהירים ועכשיו מנסים בערך שנתיים לילד שלישי ולא הולך , ביצעתי את כל הבדיקות פרופיל הורמונלי לפני בערך חצי שנה fsh 3.7 לא בטוחה עם עלה משמעותית מאז? צילום רחם עם חצוצרה נוטה כלפי מעלה אבל אין חסימות, בדיקת זרע 4-5% אבל עם הרבה זרעים ועברנו כבר 4 הזרעות עם נתוני זרע טובים מאוד וריבוי זקיקים שחששנו שיהיה הריון מרובה עוברים אבל אף ביצית לא הופרתה , חוששת מאוד לקראת הפריה וצריכים להחליט אם להמשיך עוד כמה הזרעות לפני שנלך על הפריה אני עם עודף משקל גדול וסוכרת סוג 2 מטופלת על ידי מטפורמין אך עדיין לא ממש מאוזנת אך לא סוכרת גבוהה מאוד אלא כתוצאה של עודף המשקל אשמח לשמוע ממך מה דעתך ואיך אני מחליטה אם לא לבזבז יותר זמן מפאת גילי המתקדם או להיות עוד קצת סבלנית עם הזרעות תודה רבה

22/01/2012 | 08:28 | מאת: פרופ' שחר קול

יש לשאוף למשקל תקין. יש לאזן הסוכרת באופן קפדני. יש לשקול המשך על בסיס IVF

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית