היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

11/01/2012 | 18:42 | מאת: לי

ערב טוב, עשית 2 הזרעות, פעם ראשונה פרטי ופעם שניה דרך הקופה. בהזרעה השניה הרופא אמר שצוואר הרחם סגור ואם הפעם זה לא יצליח אצטרך לעשות היסטרוסקופיה. כששוחתי עם הרופא הפרטי הוא אמר שלא יכול להיות מצב שאישה מבייצת כל חודש ומקבלת מחזור באופן סדיר, שצוואר הרחם שלה יהיה סגור. הוא אומר גם שיתכן שקשור בסוג הקטטר- יכול להיות שהוא השתמש בקשיח ולא בגמיש. כמו כן בזמן ההזרעה לא נעשה אולטרסאונד לבדוק את כיוון הצוואר. כמו כן עשיתי צילום רחם והכל יצא תקין. האם דבריו נכונים לדעתך? עלי לעשות היסטרוסקופיה? האם הרופא יכול לומר לי שהוא אינו ממשיך בטיפול עד שאעשה היסטרוסקופיה?

12/01/2012 | 08:26 | מאת: פרופ' שחר קול

אם צילום רחם תקין ובדיקות א.ס. תקינות אין צורך בהיסטרו. כנראה שיש בעיה טכנית להעביר את הקטטר דרך תעלת הצוואר לתוך חלל הרחם. לרוב, אפשר להתגבר על הקושי עם קטטר אחר. לפעמים יש צורך בהרחבת הצוואר.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית