בדיקות הורמונים + צלום אולטראסונד שחלות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

22/12/2011 | 21:24 | מאת: רונית

שלום ד"ר, אני בת 49 , לפני שנה ביצעתי כריתת רחם עקב מיומה (ללא השחלות וצוואר רחם). לאחרונה נכנסתי למצבי רוח שונים והרופא שלח אותי לעשות בדיקות הורמונים. תוצאות: LH 5.3, FSH 4.5 . ESTRADIOL 367, TSH 2.7 שחלה ימנית הודגמה בגודל: 21X26 מ"מ מבנה: מספר זקיקים קטנים ממצא 1: בתוכה נצפה מבנה ציסטי: לא צלול עם גבולות בלתי סדירים בגודל : 16X18 מ"מ רציתי לדעת: א. האם תקין בדיקות ההורמונים? ב. האם אני נמצאת בגבול גיל המעבר או שרק נדמה לי :) ג. האם הצ'יסטה משמעותית ו/או האם לפי בדיקות הדם היא נעלמה או שעדיין קיימת. האולטראסונד נלקח לפני חודש

23/12/2011 | 09:17 | מאת: פרופ' שחר קול

1. כן 2. יתכן, בשלב זה השחלות עובדות. 3. כנראה לא משמעותית. רצויה ביקורת.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית