דימום אחרי החזרת עובר

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

13/05/2019 | 18:19 | מאת: מבולבלת

שלום, הוחזר לי בלסטוציסט ב 14/04 בטא אחרי שבועיים העידה על הריון. קבלתי אנדומטרין כתמיכה לשבועיים (החזרה על בסיס מחזור טבעי) אתמול התעוררתי בלילה עם כאבי התכווצויות והפרשות כהות בבוקר כבר היה ממש דם כהה בניגוב בכמות משמעותית. פניתי למוקד בריאות האישה, ב US נצפה עובר עם דופק, שבוע 6+5 הרופא הרגיע ואמר שדימום זה דבר נפוץ, נתן דופסטרן ואנדומטרין כתמיכה והורה לשוב לביקורת עוד שבוע. בינתיים הדימום לא מפסיק, לא כמות גדולה אבל כן צבע כהה ומשמעותי בניגוב. לא שאלתי את הרופא לגבי מנוחה, האם עלי ליהיות במנוחה מוחלטת? יש לי ילד בבית, האם אני יכולה להרים אותו? לתפקד ברמה נמוכה בבית? או שכעת מומלצת מנוחה מוחלטת עד שהדימום יפסק? אני יכולה ללכת לעבודה? (משרדית) אשמח מאד לתשובה, תודה רבה

13/05/2019 | 20:08 | מאת: פרופ' שחר קול

פעילות גופנית שגרתית כולל עבודה משרדית לא תשנה דבר לגבי גורל ההיריון. ההמלצה המקובלת ל ״מנוחה״ היא חסרת ביסוס מדעי. הריון תקין ימשיך. הריון לא תקין לא ימשיך . בהצלחה

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית