מעקב אחר הפרייה לאחר שאיבה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

14/09/2018 | 15:13 | מאת: עינת

שלום. במצב בו עושים שאיבה בערב כיפור. ביום כיפור אין השגחה על ההפריות ואז להבנתי במעבדה לא יכולים לראות אם ההפריות תקינות כמו ביום רגיל. הבנתי שיכולים להתפתח עוברים במיעוט המקרים שאינם תקינים כלומר במקום חלוקה ראשונית לשני תאים זכרי ונקבי יכולה להיות חלוקה לא תקינה ל3 תאים למשל. ואז ביום למחרת בעצם לא יודעים כמה עוברים תקינים. כמה שאלות: 1.מה עושים במצב כזה? 2מה קורה בעצם במצב כזה בו מחזירים עובר שהחלוקה ההתחלתית שלו לא היתה תקינה? 3.מה אחוז המקרים בהם זה קורה? 4.והאם זה קורה יותר עם הגיל? 5.כשעושים שאיבה ואומרים שנגיד 8 הוזרקו ו6 הופרו. האם זה אומר שלא קרו הפריות או שהיו לא תקינות כמו במצב שתארתי? תודה רבה

16/09/2018 | 11:46 | מאת: פרופ' שחר קול

1. מבצעים החזרה בלי בדיקת הפריות למחרת השאיבה. 2. אין בעיה של חלוקה, אלא וידוא הפריה תקינה על ידי תיעוד 2 קדם-גרעינים (2PN) 3. לא שכחי 4. כן 5. צריך לוודא מול המעבדה. הערה כללית: בבתי חולים חרדיים (שערי צדק, לניאדו) לא בודקים הפריות בשבתות וחגים באופן גורף, ולא רק ביום כיפור. למיטב ידיעתי, אין לכך השפעה על התוצאות.

16/09/2018 | 11:51 | מאת: עינת

מה שלא הבנתי זה כזה דבר. כאשר לא מוודאים הפריה תקינה בגלל יום כיפור למשל, ולא יודעים על שני קדם גרעינים אז ביום שלמחרת מחזירים גם את מה שממשיך להתחלק אך לא עבר הפריה תקינה. פה הבעיה לא? מה הפיתרום אם כך?

17/09/2018 | 10:06 | מאת: פרופ' שחר קול

הפתרון הוא להימנע מטיפול IVF ביום כיפור.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית