סיכויים להריון תקין בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

11/08/2018 | 16:39 | מאת: אלון

שלום לך. לאשתי 2 הריונות טבעיים תקינים לפני 8-12 שנים וגילה כאמור כיום כמעט 44.לפני כחודש בטיפול ההפריה הראשון שלה היה הריון כימי בטא 90.נשאבו 6,הופרו 4,והוחזרו 3 כעבור 72 שעות מהשאיבה כי 1 לא התפתח.זו ההפלה החמישית בשנתיים וחצי האחרונות וכל ההפלות לכאורה על רקע גיל(איכות ביציות).חוץ מזו עוד 2 כימי ועוד 2 בשבועות 8-11. עם זה הרקע והיא תעשה בקרוב(נניח בעוד חודשיים בגיל 44 אם עד אז לא יהיה הריון טבעי)עוד טיפול הפריה ושוב יקלט הריון-האם יש בכלל בסיס לתיקווה ואופטימיות שהפעם יהיה תקין?האם ידועים מקרים שבנסיבות דומות ואחרי פלוס מינוס 5 הפלות על רקע גיל בגילאים האלה יכול להיות הריון תקין?

11/08/2018 | 16:59 | מאת: פרופ' שחר קול

אם יושג הריון, הסיכוי להריון תקין הוא סביב 10-20%

11/08/2018 | 20:34 | מאת: אלון

תודה על התשובה המספרית למרות שזה ביולוגיה ולא מדוייק. האם באופן דומה להערכה הקודמת תוכל לעשות גם הערכה הנוספת-מה הסבירות להריון תקין במיקרה של התמדה בטיפול הפריה כל 3 חודשים מגיל 44 עד 45(כלומר 44,44 ורבע,44 וחצי וכו'...)לכן סך הכל מקסימום 5 טיפולים ומתוך הנחה שבכל טיפול ייקלט הריון באופן דומה לזה שנקלט לפני חודש.

12/08/2018 | 14:03 | מאת: אלון

היה צריך להיות רשום:למרות שזה ביולוגיה ולא מדע מדוייק. ונרשם בטעות:למרות שזה ביולוגיה ולא מדוייק

12/08/2018 | 15:59 | מאת: פרופ' שחר קול

20-30% אך הסיכוי שכל מחזור טיפול יניב הריון הוא קטן מאוד.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית