זקיקים גדולים מחצוצרה סתומה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

24/05/2018 | 06:47 | מאת: יאנה

שלום, עברתי צילום רחם ובצילום הרופא אמר שהחצוצרה השמאלית שלי חסומה וניסה לעשות שטיפה באותה חצוצרה שחסומה (אני זוכרת טוב מאוד את הכאב והוא היה בצד ימין של הגוף). מצד שני אני עושה מעקב זקיקים כמעט כל יומיים והזקיקים הגדולים הם מהחצוצרה הימנית (לפי הטכנאית אולטרסאונד) אבל ממה שהיא אמרה זה מהחצוצרה שקרובה לצד ימין של הגוף(אותה חצוצרה שהרופא אמר שהיא חסומה). אני מאוד מבולבלת מזה, איזה חצוצרה באמת סתומה? האם מצב כזה ייתכן שזקיקים גדולים יצאו מחצוצרה סתומה?

24/05/2018 | 07:49 | מאת: פרופ' שחר קול

הזקיקים גדלים בשחלות, לא בחצוצרות. בתוך הזקיקים מתפתחות הביציות. החצוצרות הן רק "צינורות" להעברת הביצית / עובר לכיוון הרחם. השחלות ממשיכות לעבוד רגיל, גם אם החצוצרות חסומות או חסרות.

24/05/2018 | 09:02 | מאת: יאנה

אז במידה וחצוצרה סתומה האם עדיין ניתן לראות בה זקיקים?

24/05/2018 | 10:16 | מאת: פרופ' שחר קול

לא. אין זקיקים בחצוצרה. הזקיקים מתפתחים בשחלה, לא בחצוצרה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית