טיפול במחזור טבעי ללא הורמונים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

23/05/2018 | 10:19 | מאת: אסתי

שלום, אני בת 42, ללא ילדים, ומטופלת ב- ivf. עברתי 3 טיפולים עם זריקות ותמיד היתה רק הפריה אחת והיו 2- 4 זקיקים אך היו קטנים. לכן בטיפול הרביעי ביקשתי לעשות טיפול ב'מחזור טבעי' (לשאוב את הזקיק ולבצע החזרה במידה ויצליח) אך הרופא מאוד התנגד והסביר שסיכוי קלוש לבצע שאיבה של הזקיק וסיכוי אפסי שתהיה החזרה. האם זה נכון? והאם בטיפול במחזור טבעי מזריקים צטרוטייד ואוביטרל לפני שאיבה?

23/05/2018 | 15:29 | מאת: פרופ' שחר קול

הרופא צודק. הסיכוי ל"לידת חי" בטיפול כזה הוא פחות מ - 1%. מחזור טבעי: השאלה איך מגדירים "טבעי". האם בלי "הורמונים" בכלל? רק עם קצת "הורמונים"? איזה "הורמונים" מותר להוסיף ועדיין לקרוא לזה מחזור "טבעי"? איזה "הורמונים" אסור להוסיף? כל אחד עם התשובות שלו לשאלות אלו. זו לא שאלה רפואית - מדעית, אלא של אמונה, השקפה, מיתוסים וכו'.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית